Påtroppende teatersjef Runar Hodne under lanseringen av Oslo Nye Teaters program for 2023. Foto: Annika Byrde / NTB NTB kultur

Mystikk og magi på Oslo Nye Teater neste år

Publisert: 22. november 2022 kl 16.46
Oppdatert: 22. november 2022 kl 16.46

­Blant teatrets 2023-nyheter, er en sceneversjon av NRKs julekalender «Kristiania Magiske Tivolitheater». Teppet går opp for storsatsingen 2. november 2023, og regien er ved Frede Gulbrandsen.

Ved nyttår tar Runar Hodne over sjefs-roret etter Kim Bjarke. Noe av det den påtroppende sjefen gleder seg til, er nysatsingen Oslo Nye Borgerteatret, som ifølge pressemeldingen skal være teater som ikke snakker om, men med, mennesker.

Nytt er det også at Lars von Triers «Riket» skal bli teater. Den danske regissøren Kasper Wilton lover «en rutsjebane» av en forestilling når han skal fortolke kultklassikeren – på teaterscenen. Det er duket for en to timer lang forestilling, som beskrives både som en grøsser – og en komedie.

Klar for sjefsstolen i Oslo Nye Teater: Runar Hodne er her fotografert under lanseringen av Oslo Nye Teaters program for 2023. Foto: Annika Byrde / NTB

Av kjenninger som dukker opp i «Riket», er Birgitte Victoria Svendsen, Henrik Mestad, Johannes Joner og Marius Lien – og stykket får premiere på Oslo Nye Centralteatret 15. mars 2023.

Oslo Nyes program for det neste året byr på flere kjente titler, men med ny vri. I både «En Folkefiende», «Hvem er Ernest» og «Frankenstein» er hovedrollene, som opprinnelig ble skrevet for menn, besatt av kvinner.

I 2023 kan Oslo Nye Trikkestallen, som er Norges eneste helårs dukketeater, feire 70-årsjubileum, og i februar er det duket for urpremiere for de minste, når teppet går opp for «Bukkene Bruse reiser til Syden».

Saken fortsetter under annonsen

«Hør’a, dagbok!» kommer til Oslo-scenen i mai, og allerede i januar kommer publikumsfavoritten «Så som i himmelen» tilbake til hovedscenen.

Også Ibsen-tilhengere får sitt. «En folkefiende» får nemlig premiere på hovedscenen i juni, framgår det av programmet.

Ledige stillinger – kulturjobb