På bildet ser vi Nils Golberg Mulvik, som spiller Peer Gynt, i utendørs-amfiteatret Fjæreheia. Foto: André Danielsen

Peer Gynt lander i Fjæreheia:

– Med utgangspunkt i Geir Moens kritikerroste tegneserieroman kommer Peer Gynt tilbake

Publisert: 16. juni 2022 kl 09.49
Oppdatert: 16. juni 2022 kl 09.53

I rollen som Peer møter vi Nils Golberg Mulvik, kjent fra Nationaltheatret og TV-serien «Valkyrien». Ragnhild Gudbrandsen, kjent fra HBO-serien «Beforeigners», inntar rollen som Mor Åse – mens veteranen Helge Jordal dukker opp som Dovregubben. Ellen Dorrit Petersen på sin side, har landet rollen som Knappestøperen.

I tillegg bekler kjente navn som Espen Hana og Christine Guldbrandsen noen av de andre rollene i denne oppsetningen av Peer Gynt.

«Med utgangspunkt i Geir Moens kritikerroste tegneserieroman kommer Peer Gynt tilbake til Fjæreheia. Det visuelle uttrykket i forestillingen er blitt til i samarbeid med Moen og vil gi publikum en helt ny opplevelse av møtet med Peer», heter det i pressemeldingen.

Oppsetningen har hentet inspirasjon fra Moens tegneserieroman – og bilder fra boka er også med i forestillingen, heter det videre.

En av de største publikumssuksessene i Fjæreheia, var da Reidar Sørensen ikledde seg rollen som Peer Gynt på slutten av 90-tallet. Nå er det sønnen Kim Sørensen som har tatt regi-roret fatt, og som skal sende Ibsens klassiske skikkelse ut på scenen.

Regissøren mener Gynt snakker til oss alle, i alle faser av livet.

Kunstnerisk leder er Kåre Conradi, mens André Moi Danielsen stiller som produsent.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb