Teater og scene

Lill Lindfors, som også har mange norske fans, er klar for en ny musikaloppsetning til høsten. Her er hun i aksjon på Oslo Jazzfestival i 2017.

Lill Lindfors (81) klar for ny musikal – skal spille tanten til kong Haakon og dronning Maud

Publisert Sist oppdatert

I en ny musikal viet tsardatteren «Anastasia» skal Lill Lindfors – som har rukket å bli 81 år gammel – entre scenen for å spille enkekeiserinne.

«Anastasia» skal settes opp på Malmö Opera til høsten, og er basert på filmen av samme navn. Og det handler altså om den russiske tsarens datter – som det lenge ryktes hadde klart å unnslippe massakren på hele sin familie under revolusjonen. Musikalen er basert på Hollywood-filmen fra 1997 og er skrevet av Lynn Ahrens og Stephen Flaherty

Hovedrollen som Anastasia er det norske Tuva Børgedatter Larsen, opprinnelig fra Rennebu i Trøndelag, som innehar. Hun har etablert seg i Sverige og vant ifølge Adressa Sveriges største pris for musikalartister i 2019.

– Jeg spiller hennes mormor, Maria Fjodorovna. Det er ingen stor rolle, men hun er sympatisk og finnes der, og jeg er bare så sugen på å få spille teater igjen, sier Lill Lindfors.

Hun har lest seg opp på historien om tsarfamilien og forteller at hennes rollekarakter vokste opp i Danmark og egentlig het Dagmar. Da hun giftet seg med tsaren fikk hun et nytt, russisk navn. Hun var for øvrig tante til både kong Haakon og dronning Maud.

– Det er en fantastisk interessant historie, men musikalen handler selvsagt om Anastasia, legger hun til.

Prøvene begynner i juli, og TT skriver at Lill Lindfors har minst ett eget sangnummer.

Sist høst gjennomførte artistveteranen en jubileumsturné med et tyvetall konserter i Sverige, og før innøvingen av «Anastasia» begynner blir hun å se i konserten «Revykvinnor» på Malmö Live Konserthus. Der skal hun gjøre klassiske revynumre fra 1970-tallet sammen med blant andre Petra Marklund.

Powered by Labrador CMS