Teater og scene

Heidi Gjermundsen Broch.

Endelig får Heidi Gjermundsen Broch spille sin drømmerolle

Heidi Gjermundsen Broch kaller hekserollen i «Into the Woods» for sin drømmerolle – selv om den innebærer løstenner.

Publisert Sist oppdatert

Hun måtte vente enda lenger enn forventet da oppsetningen på Det Norske Teatret ble koronautsatt i et helt år etter prøvestart i fjor. Men 2. april står premieren.

– Jeg har ventet på å spille heksa i «Into the Woods» i 20 år, da kan jeg saktens vente ett år til, sa Gjermundsen Broch da meldingen kom om utsettelsen.

Det er i år 36 år siden musikalen som Stephen Sondheim skrev musikken og sangtekstene til mens James Lapin sørget for librettoen, hadde premiere.

Foto «Into the Woods» har Heidi Gjermundsen Broch i rollen som heksa og Ida Svenningdal som Rødhette. Foto: Det Norske Teatret

De lånte fra kjente Grimm-eventyr som «Rødhette og ulven», «Jack og bønnestengelen», «Rapunsel» og «Askepott» – men gikk videre til å fortelle om hva som skjedde etter «snipp, snapp snute». Det er rett og slett blitt en skrekkversjon av eventyrene for voksne.

«Into the Woods» er oversatt til norsk av Runar Gudnason, kjent som «Sjef R» og «Torstein HYL» i Ørsta-rapgruppen Side Brok, som ifølge teatret har tatt godt hånd om både humor og vidd.

Regi står Ole Anders Tandberg for, mens Svein Erik Kristoffersen er kapellmester og leder et fullt orkester. På scenen ser man i tillegg til Heidi Gjermundsen Broch også Ina Svenningdal som Rødhette, Pål Christian Eggen som ulven, Mimmi Tamba gestalter Askepott og Julie Støp Husby spiller Rapunsel.

Bakeren og hans kone spilles av Kristoffer Olsen og Kjersti Dalseide. Det er de som så ønsker seg et barn, selv om heksa har kastet en forbannelse over dem, og begir seg inn i skogen.

Powered by Labrador CMS