Teater og scene

Improteater-forestilling: – Den beste uken i livene våre

13 teaterimprovisatører er i innspurten av sin 168 timers lange sammenhengende forestilling. Det ble nesten for tøft, men etter et par dager slapp tanken om å avbryte. Mandag er de ferdige.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten skrev forrige uke om improteatergjengen som samarbeider om å sette verdensrekord i sammenhengende improteaterforestilling. Den 168 timers lange forestillingen, som de spiller i Hausmania Kulturhus, avsluttes i kveld. KulturPlot har snakket med en av improvisatørene i innspurten.

Rusa opplevelse

Improvisatør Gustav Lie Gundersen (23) beskriver opplevelsen som ekstrem. Han spiller til vanlig i improgruppen Ecstasy Impro, en av de tre gruppene som har tilbrakt hele den siste uka i Hausmania Kulturhus.

– Det har vært en rusa opplevelse der det skjer ting hele tiden. Det vi driver med på scenen er det eneste jeg klarer å tenke på, også når jeg sover. Det har vært helt vilt. Den beste uken i livene våre, konstaterer Lie Gundersen.

De første dagene var han likevel inne på tanken om at de muligens måtte avbryte på et tidspunkt. Han kjente at dette krever mye. At det var «jævlig tøft».

– Etter et par dager slapp den tanken. Vi har fått en rytme på å sove på forskjellige tidspunkter, sier han.

Sov på madrasser ved siden av scenen

Og det er nettopp søvnen Lie Gundersen trekker frem som den store utfordringen gjennom den ukes lange forestillingen.

– Planen først var at vi skulle sove på et lite kontor her på huset. Det var ingen som klarte å sove noe den første natten, så vi åpnet for å kunne sove hjemme. De som bor i nærheten har gitt nøkler til resten. Den løsningen har vært essensiell for gjennomføringen, sier han.

Gjennom de siste to døgnene, har improvisatørene vært helt sikre på at de skulle klare å gjennomføre forestillingen i sin helhet. Lie Gundersen forteller at det har føltes litt som at de var ferdige, selv da det var 50 timer igjen av forestillingen. I natt bestemte de seg derfor for at alle skulle være med hele natten. Løsningen var å legge madrasser rundt ved scenen, sove med ørepropper og bli vekket når man skulle på scenen.

– Et høydepunkt fra i natt var å spille noe vi kalte Hausmania High School. Rett etter at vi hadde satt i gang ble det bestemt at min rolle først skulle være med på slutten, og at rollen min skulle være veldig kul. Så sovnet jeg og våknet fire timer senere. De holdt fortsatt på, og jeg kom inn på scenen, spilte «dritkul» og så var scenen ferdig. Det var helt rått, sier Lie Gundersen.

Foto Gustav Lie Gundersen er av teaterimprovisatørene som har tilbrakt dag og natt den siste uken på scenen i Hausmania Kulturhus. Foto: Johanne Hidle

Støttende publikum

Over 800 publikummere har vært innom forestillingen i løpet av uka. En av dem har så langt sett 60 timer av forestillingen.

– Det har vært et veldig støttende publikum. Mange har vært interesserte i å prate. Vi kan på en måte si unnskyld for at vi ikke har vært så til stede når foreldre har kommet, for eksempel. Jeg vil også trekke frem en publikummer som har vært her helt vanvittig mye. Han har kanskje sett over 60 timer av forestillingen, sier Lie Gundersen.

Skal feire med å sove

På spørsmål om hvordan de skal feire når forestillingen er ferdig klokken 18:00 mandag kveld, svarer Lie Gundersen raskt:

– Sove. Superlenge. Vi skal komme oss ut fra dette stedet så fort som overhodet mulig. Så skal jeg kjede meg veldig mye, og se på videoer vi har tatt. Det skal jeg gjøre i en uke, sier han.

Powered by Labrador CMS