Den Nationale Scene i Bergen gjør seg klar for våren.
Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB

To store musikalproduksjoner inntar Den Nationale Scene til våren

Publisert: 30. november 2021 kl 13.49
Oppdatert: 30. november 2021 kl 13.49

Det er blant annet klart for to store musikaler – og en verdenspremiere – på Store Scene, fremgår det når Den Nationale Scene i Bergen legger fram vårmenyen.

Musikalen «Lazarus», med David Bowies musikk, hadde urpremiere i 2015. Nå kommer den til Bergen og DNS: 22. april går teppet opp for premieren på Store Scene, fremgår det av programmet.

For første gang i Norge er det også klart for den prisvinnende musikalen «Assassins» av nylig avdøde Stephen Sondheim. I denne musikalen samles ni snikskyttere fra ulike tidsepoker i USAs historie – og gir et innblikk i historiene bak attentatene.

På scenen stiller et ensemble som teller 15 skuespillere og 13 musikere, og Knut Nærum har stått for oversettelsen.

Teatret skilter også med at Karl Ove Knausgårds roman «Morgenstjernen» blir dramatisert og får verdenspremiere 19. mai på Store Scene. Forestillingen er et samarbeid med Festspillene i Bergen, og regissør Linus Tunströms gjør sin første norske regi med denne forestillingen.

En annen forfatter, Monica Isakstuen, gjør seg også gjeldende i Bergen på nyåret, når hun sender sitt nyskrevne drama «Dette er ikke oss» til scenen.

Det er husregissør Annika Silkeberg som har regi på forestillingen som får urpremiere i Teaterkjelleren 27. januar.

Saken fortsetter under annonsen
 

Ledige stillinger – kulturjobb