Taper 7 millioner kroner i uka på å måtte avlyse forestillinger

Publisert: 9. desember 2021 kl 10.11
Oppdatert: 9. desember 2021 kl 11.28

Folketeateret har avlyst alle forestillinger ut desember.

Tidligere denne uka ble det kjent at koronatiltakene som gjelder fra og med i dag gjør at Folketeateret i Oslo avlyser sine forestillinger i desember. Det går blant annet ut over oppsetninger av «Mamma Mia» og «Reisen til Julestjernen».

De nye restriksjonene innebærer at offentlige arrangementer kan ha til sammen 600 gjester, fordelt inn i tre kohorter på 200, og én meter avstand,

Ifølge Klassekampen taper Folketeateret hele syv millioner kroner i uka på grunn av avlysningene.

 Atle Halstensen, medeier i Scenekvelder, forteller Klassekampen at med avstandskravet har Folketeateret bare plass til 400 gjester. Til vanlig har de plass til 1400 personer.

– Nå har vi ikke penger igjen til å drive. Det går utover publikum og utøverne, sier Halstensen til Klassekampen.

Folketeateret er en privat teaterscene, og derfor mottar de til vanlig ikke offentlig støtte, slik som for eksempel Nationaltheatret. De kan imidlertid søke på kompensasjonsordningen, men myndighetene har ingen støtteordninger som er klare og som de kan søke på nå, sier Halstensen til Klassekampen.

Saken fortsetter under annonsen

– Kompensasjonsordningen tilbys etterskuddsvis og har en ramme på 3,5 millioner. Vi har en planlagt omsetning på 21 millioner fra i dag og ut året. 3,5 millioner er ikke nok, forteller Halstensen til Klassekampen.

Ledige stillinger – kulturjobb