Teater og scene

Liv Ullmann har ikke fått fast jobb på Nationaltheatret – det har derimot Marte Engebrigtsen, som spilte Anna i oppsetningen «Fortrolige samtaler» som Ullmann hadde regi på i 2016.

Syv skuespillere får fast jobb på Nationaltheatret

Publisert Sist oppdatert

Samtidig som Nationaltheatrets forestillinger frem til lørdag er avlyst, kan teatersjefen komme med én god nyhet: Syv skuespillere får fast jobb.

– I ellers dystre tider for scenekunsten er det en stor glede å formidle denne gode nyheten, sier teatersjef Kristian Seltun ved Nationaltheatret.

Teatrets skuespillerstab består av en blanding av fast ansatte, skuespillere på engasjementskontrakt, åremålskontrakt og stykkekontrakt. Og de syv som nå har fått fast stilling, er alle erfarne Nationaltheatret-skuespillere, ifølge pressemeldingen.

De syv er Ingjerd Egeberg, Marte Engebrigtsen, Birgitte Larsen, Mattis Herman Nyquist, Tone Mostraum, Ole Johan Skjelbred og Jan Sælid.

Ifølge tariffbestemmelsene mellom Nationaltheatret og Norsk Skuespillerforbund skal teatret ha 42 fast ansatte skuespillere. Med disse syv om bord er teatret oppe i 44 fast ansatte skuespillere.

– Nivået på skuespillerne som er tilknyttet Nationaltheatret er svært høyt. Jeg har vurdert det slik at alle skuespillere som er ansatt på åremål er kvalifisert for fast stilling når det kommer til kriterier som skuespillerkvaliteter, motivasjon og tilknytning til teatret. Det utslagsgivende kriteriet ble som følge av dette ansiennitet, sier Seltun.

Powered by Labrador CMS