Helena af Sandberg spiller hovedrollen som kvinnen som manipuleres til å tro hun er gal av ektemannen. Åtte publikummere skal få se «Gasljus» på det svenske teatret hver forestilling. Foto: Kulturhuset Stadsteatern

Svensk teaterscene spiller for åtte publikummere

NTB
Publisert: 27. april 2021 kl 08.59
Oppdatert: 27. april 2021 kl 08.59

Kun åtte publikummere får ta plass i salen når Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm har premiere på forestillingen «Gasslys» 7. mai. Det er korona-maksgrensen i Sverige.

– Nå åpner vi trygt og forsiktig med en forestilling med en tematikk vi virkelig ønsker å løfte i møtet med publikum i salongen, om enn for en liten skare, men også få ut i den større samfunnssamtalen, sier teatersjef Maria Sid ifølge TT.

Hun uttrykker håp om at dette er «startskuddet for en langsom opptrapping».

«Gasslys» skulle egentlig hatt premiere 19. februar, men premieredatoen ble utsatt i håp om at smittevernrestriksjonene skulle lettes opp. Men nå kan ikke teatrene vente lenger.

Helena af Sandeberg spiller samme rolle som Ingrid Bergman gjorde – hele veien til en Oscar-pris – i den amerikanske filmen «Gaslight» fra 1944, der en mann manipulerer sin kone så hun tror hun er gal. «En thriller om usynlig vold», heter det om stykket, som opprinnelig ble skrevet for teater av britiske Patrick Hamilton.

Stadsteaterns regissør Melody Parker har lagt handlingen til 1970-tallet.