Annonse
Teatersjef Stefan Larsson ved Den Nationale Scene i Bergen sier takk for seg etter koronapregede år. Foto: Odd Mehus

Stefan Larsson forlater Den Nationale Scene etter 2022

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Svenske Stefan Larsson tiltrådte som teatersjef på Den Nationale Scene i januar 2020. Nå er det klart at han forlater bergensteatret ved utgangen av 2022.

– Familiesituasjonen er hovedgrunnen til at jeg gir meg. Jeg behøver å være i nærheten av dem. Dessuten har jeg mange internasjonale tilbud som regissør, sier Larsson til Bergens Tidende. Han forteller også at han håper å gjøre sin første internasjonale film i 2024.

Stefan Larsson, som var både teatersjef og direktør, fikk koronapandemien rett i fanget og sa i fjor til NTB at «det forandret hele måten å produsere teater på», og kalte situasjonen «brutal». Til BT sier han at de to årene med pandemier og dessuten streik har tatt veldig på.

– Jeg har jobbet umenneskelig mange timer denne tiden.

Stefan Larsson fratrer 31. desember 2022, og ville ikke bruke retten sin til å forlenge åremålskontrakten ut 2023, slik styret ønsket. For styreleder på Den Nationale Scene, Katrine Trovik, sier de har veldig respekt for arbeidet hans.

– Han har prestert, kunstnerisk og i forhold til moderniseringen.

Samtidig ble det klart at Stefan Larsson skal bruke den siste høsten på å medvirke i Lars NOréns «Så enkel er kjærligheten» på Maximteatern i Stockholm i oktober, med medspillere som blant andre Mikael Persbrandt. Allerede er det kjent at han skal sette opp en opera i Stockholm på nyåret, ifølge avisen.

Annonse
Annonse
Annonse