Annonse
Det Norske Teatret avlyser «Slåttekar i himmelen» for tredje gang. Nå står strømmeteater også i fare. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

«Slåttekar i himmelen» avlyst for tredje gang – også usikkert for strømmeforestillinger

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Da regjeringen lørdag morgen kom med nye innstramninger for Oslo-regionen fram til 31. januar stoppet Det Norske Teatret alle forestillinger fram til 4. februar, inkludert den planlagte direktesendingen av «Slåttekar i himmelen».

Teatersjef Erik Ulfsby ved Det Norske Teatret, sier til Dagsavisen at de siden november har vært i en vanskelig situasjon.

– Men det er enklere å forholde seg til denne ukas nedstengning. Hittil har vi vært den eneste virksomheten i vårt kvartal som har vært stengt. Nå er alt stengt. Siden smittesituasjonen nå er så usikker, og samfunnet er bedt om å ta et krafttak for å få kontroll på smitten, så bidrar vi til det, sier Ulfsby.

Også Nationaltheatret har utsatt alt av forestillinger til 4. februar.

Det Norske Teatret er den av de nasjonale scenekunstinstitusjonene som har satset mest på strømmeforestillinger i 2021.

– Vi håper det bare er et krafttak denne uka. Vi tror det er grunn til å være optimistiske til at smittetallene vil fortsette å synke, og at vi snart kan åpne for publikum igjen. «Slåttekar i himmelen» blir strømmet igjen den 13. februar, og vi vil ha forestillingen på repertoaret framover, sier teatersjef Erik Ulfsby.

Den Norske Opera & Ballett har også et digitalprogram i vinter. Søndag ble strømmekonsert med Johannes Weisser gjennomført som planlagt, og kommende søndag strømmes et opptak av andre akt av konsertframføringen «Tristan og Isolde». Nå er det derimot usikkerhet rundt strømmepremieren på Nasjonalballettens «Onegin» 11. februar.

Annonse
Annonse
Annonse