Produsent og regissør for «Kampen om prinsesse Kristina» er Gard B. Eidsvold.
Ole Gunnar Onsøien / NTB

Sender prinsesse Kristina tilbake til Slottsfjellet

Publisert: 2. august 2021 kl 14.06
Oppdatert: 2. august 2021 kl 14.07

11. august er det urpremieren på «Kampen om prinsesse Kristina» på Slottsfjell i Tønsberg. Stykket spiller til 15. august, fremgår det av pressemeldingen. I rollene ser vi blant andre Katrine Thorborg Johansen, Eindride Eidsvold, Line Verndal, Lars Berge, Petter Vermeli, Lasse Vermeli og Guro Karijord.

Gard B. Eidsvold er regissør og produsent.

Teateroppsetningen er inspirert av historien om prinsesse Kristina, født i 1234, som datteren av kong Håkon Håkonsson. Hun ble giftet bort til spanske kong Alfonsos bror, Don Felipe, og reiste fra Norge i 1258. Men allerede i 1262 døde hun langt hjemmefra – bare 28 år gammel.

Kåre Holt skrev teaterstykket «Kristina av Tunsberg» allerede i 1971. «Kampen om prinsesse Kristina» er en fri bearbeidelse av dette stykket. Terje Johannessen har komponert musikken, fremgår det på hjemmesidene.

Så hva kan folk vente seg når de tar turen opp på fjellet? Mystikk, musikk, humor og glødende kjærlighet, meldes det. «Legg også til opprivende familiedilemmaer og et intenst maktspill mellom kirke og stat», heter det videre i pressemeldingen – hvor det påpekes at selv om stykket ikke er en korrekt fremstilling, så skal hovedlinjene være i tråd med historiske fakta.

Tønsberg fyller 1150 år i år, og Kristinaspelet inngår i feiringen. Spelet er støttet av Tønsberg kommune, Vestfold og Telemark fylkeskommune og et laug av bidragsytere og samarbeidspartnere.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb