Annonse
Ansatte ved Den Norske Opera & Ballett fikk mandag tilsendt et betinget permitteringsvarsel fra ledelsen. Årsaken er faren for streik fra 12. januar. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Operaen varsler mulige permitteringer dersom det blir streik

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Ansatte ved Den Norske Opera & Ballett fikk mandag tilsendt et betinget permitteringsvarsel fra ledelsen. Årsaken er faren for streik fra 12. januar.

LO Stat og arbeidsgiverforening Spekter ble ikke enige i lønnsoppgjøret for 2020 og møtes til mekling 11. januar. Dersom ikke meklingen fører fram, er det varslet streik blant de organiserte ved Den Norske Opera & Ballett.

– En konsekvens av streiken kan være at en del arbeidstakere ikke kan sysselsettes på rasjonell måte, skriver administrerende direktør Geir Bergkastet til de ansatte.

Varselet gjelder for alle ansatte fra 18. januar dersom det blir streik fra 12. januar. I selve permitteringsvarselet står det at Den Norske Opera & Ballett ved en eventuell streik må fortløpende vurdere om driften opprettholdes.

– Som følge av dette varsles du med dette om at du kan bli permittert dersom streik blir iverksatt, tidligst fra og med 18.1.2021. Vi vil så tidlig som mulig informere deg om det blir nødvendig å permittere deg og tidspunkt for permitteringen, heter det videre fra Bergkastet.

I eposten står det at det ikke er kjent hvor mange som kan ble rammet av en mulig streik, og at «hvilke personer som vil bli omfattet av eventuelle permitteringer vil bli varslet så snart som mulig etter mottak av plassfratredelser fra LO Stat».

Bergkastet opplyser at en mulig permittering med «stor sannsynlighet» vil vare til den eventuelle streiken er avsluttet.

Annonse
Annonse
Annonse