Annonse
Operasanger Eli Kristin Hanssveen og ballettdanser Georgie Rose i "Led oss inn i fristelse!" – gratis på operaen.no fra 26. mars. Foto: Erik Berg

Operaen fortsetter med digitale visninger – og gjør sendingene gratis

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Operaen har i likhet med mange andre kulturinstitusjoner måtte stenge salene for publikum på grunn av myndighetenes koronatiltak. Derfor har husets opera, ballett og konserter stadig oftere blitt strømmet til publikum på operaen.no. Nå skriver Operaen i en pressemelding at de skal videreføre tilbudet – og i tillegg gjøre det gratis for alle.

− Vi vil gjøre kunst viktigere i folks liv. Derfor vil vi gi alle fri tilgang til fantastiske operaforestillinger, balletter og konserter, samme hvor i Norge de bor. Vi gleder oss til å slippe publikum inn i salene igjen her i Operaen. Det er der våre kunstformer kommer til sin rett, og via digitale kikkhull inn til oss, håper vi enda flere får lyst til å oppleve dette, sier administrerende direktør Geir Bergkastet.

Å utvikle et fast strømmetilbud har vært del av en langsiktig plan for Operaen, men pandemien har satt fart på prosjektet kommer det frem i pressemeldingen. I framtiden vil Operaen også programmere digitalt, under fanen "Operaen hjem i stua". Omfanget vil variere, med en god håndfull prosjekter hver sesong.

På programmet frem mot påske står nyproduksjonen Led oss inn i fristelse – en scenisk konsert med Weills De syv dødssynder og Puccinis Gianni Schicchi, i regi av Hanne Tømta og under Ingar Bergbys musikalske ledelse – og urpremierene i Faun/Boléro – med balletter av Whitney Jensen, Anaïs Touret og Samantha Lynch. Det blir også gjensyn med andre oppsetninger huset har produsert under pandemien, som Barberen i Sevilla og Festkonsert: Kirsten Flagstad 125 år.

 

Annonse
Annonse
Annonse