Annonse
Tone Mostraum spiller hovedrollen i teaterdramatiseringen av Nina Lykkes suksessroman «Full spredning» på Nationaltheatret. Premieren står allerede fredag. Foto: Øyvind Eide

Nationaltheatret har satt salgsrekord i sommer – åpner høstsesongen med publikum i annethvert sete

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Etter ett og et halvt år med sterke koronabegrensninger på teatrets virksomhet, er det en glede å se at publikum vil komme tilbake til Nationaltheatret, sier Seltun, som uttaler at han «velger å være optimist tross ulvetidene vi forhåpentligvis snart har lagt bak oss».

Normalt selger teatret få billetter sommerstid. Men i løpet av årets seks sommeruker, fra 21. juni til 1. august, har Nationaltheatret omsatt for 2.341.274 kroner, som tilsvarer 5.229 billetter. Målt i omsetning er det 135.000 kroner over det forrige rekordåret, 2018, da man kunne lokke med Ibsenfestival og Ibsen-forestillinger utover høsten – noe som normalt gir et høyere sommersalg, ifølge pressemeldingen. Og da var koronaviruset heller ikke en faktor, påpekes det.

– Det gjør at vi er ekstra godt fornøyde med årets sommersalg, sier teatersjef Seltun.

«Full spredning» på topp

Nationaltheatret røper også hva som er bestselgerne – og det er teaterversjonen av Nina Lykkes satiriske roman «Full spredning», som åpner teaterballet 6. august i Tyra Tønnessens regi. Deretter følger den nye familieforestillingen «En julenattsdrøm», som skal fylle hullet etter at rettighetshaverne til klassikeren «Reisen til julestjernen» tok den med seg til det private Folketeateret.

Tredje mest etterspurt er den lenge utsatte «Hamlet» i regi av Johannes Holmen Dahl, som blir å se fra 17. august. Men også etterspørselen etter billetter til omvisninger i det tradisjonsrike teaterpraktbygget, som snart stenger for oppussing, er etterspurt, meldes det.

Nye regler

Etter at teatret spilte forestillinger for 20 publikummere i salen i juni, åpnet myndighetene for 200 personer i salen etter sesongavslutningen. Dermed kunne flere billetter til høstens forestillinger bli lagt ut til salg. Denne uken fikk teatrene tillatelse til å selge annethvert sete, noe som på Hovedscenen betyr 366 publikumsplasser.

– Det er veldig bra at det åpnes opp, men normalt er det altså vanskelig å selge mange billetter på kort tid. Vanligvis slipper vi høstens billetter rundt påsketider. Det at vi har så god fart i salget, gjør at vi likevel ser lyst på det, sier Seltun, som sier det er «langt enklere» å fylle salene med en lang salgshorisont.

– Vi vet ennå ikke hvor omfattende publikumsrestriksjonene som følge av pandemien blir i løpet av høsten og vinteren. Dette er en stor utfordring for oss, påpeker han.

Ingen smittetilfeller så langt i koronapandemien spores tilbake til publikumsbesøk på Nationaltheatret, heter det i pressemeldingen.

Annonse
Annonse
Annonse