Annonse
Foto: Teatersjef Kristian Seltun melder at det blir en spesiell høst på Nationaltheatret. Foto: Vidar Ruud / NTB

Nationaltheatret åpner opp om høstprogrammet – en ny juleklassiker er på vei

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Nå som det endelig har blitt vår, er det nesten rart å si det, men sjelden har jeg gledet meg så mye til høsten!

Det sier teatersjef Kristian Seltun når høstprogrammet til Nationaltheatret presenteres. Den helt nye familieforestillingen «En julenattsdrøm» blir høstens storsatsing.

– Stykket er signert teaterskaperne Mads Bones og Kyrre Havdal, som ønsker å lage en ny juleklassiker på Nationaltheatret, forteller teatersjefen.

Teaterhøsten 2021 er den siste før teaterbygget på Johanne Dybwads plass stenger i over fem år for oppussing – og den første etter en lang periode med koronastengt teater.

To av vårens planlagte forestillinger, som foreløpig ikke er vist for publikum på grunn av koronarestriksjonene, blir med inn i høstens repertoar. Det er «Full spredning», basert på Nina Lykkes roman, i Tyra Tønnessens regi – og regissør Johannes Holmen Dahls «Hamlet».

Videre byr høsten på Bertolt Brechts krigsdrama «Mor Courage», i Runar Hodnes regi, samt dramatiseringen av nobelprisvinner Günter Grass' roman «Blikktrommen», iscenesatt av Kjersti Horn.

Alt tyder på at dette blir historiens siste oppsetninger på henholdsvis Amfiscenen og Malersalen. Etter renoveringen av Nationaltheatret skal disse scenene flyttes ut av hovedhuset. Torshovteatret, som er pusset opp mens teatret har vært koronastengt, skal fortsette å fungere som biscene.

På Løren i Oslo ligger Kanonhallen, scenen som skal erstatte Amfiscenen mens hovedhuset renoveres. Her foregår det omfattende arbeid for å kunne produsere teater og ta imot publikum i årene som kommer, fremkommer det av pressemeldingen. Her heter det også at Nationaltheatret har flere digitale tilbud å by på.

– National Digital tilbyr filmede forestillinger via skjerm. Vi har også stor suksess med Teaterskole på Teams, der skoleklasser møter Nationaltheatrets fagfolk, sier Seltun.

Annonse
Annonse
Annonse