Annonse
Foto: Liv Ullmann skulle tirsdag endelig hatt trondheimspremiere på sin forestilling «Liv», på samme teater som hun hadde sin første teaterrolle. Men Trøndelag Teater må stenge ned på grunn av smittesituasjonen i kommunen. Her er Ullmann fotografert før 2019-urpremieren. Foto: Heiko Junge / NTB

Liv Ullmann må fortsatt drømme om å dele livshistorien sin på hjemmebane – Trøndelag Teater stenges

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Tirsdag skulle Liv Ullmann endelig inntatt Trøndelag Teater – scenen der hun gjorde sin første teaterrolle som 11-åring – med historien om sitt eget liv. Men nå er trondheimspremieren på ny koronautsatt.

Først skulle forestillingen «Liv» vært å se på Trøndelag Teater i fjor sommer, men det satte første runde med koronanedstengning en stopper for.

For en måned siden meldte teatret optimistisk at nå nærmet det seg. 1. juni skulle «Liv», av og med Liv Ullmann og Tom Remlov, bli å se – riktignok med begrenset antall publikummere i salen.

Men mandag besluttet formannskapet i Trondheim kommune å stenge store deler av Trondheim inklusive Trøndelag Teater, grunnet smittesituasjonen i kommunen, opplyser teatret i en pressemelding. Dermed gikk Trondheimspremieren dukken på ny for Ullmann, som teatret tidligere har sagt «lenge har ønsket å spille på Trøndelag Teater».

– Jeg er Liv, en trondhjemsjente selv om jeg bare bodde der i ti år. Jeg møter publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sa den feirede skuespillerveteranen (82) NTB før urpremieren på Riksteatrets Nydalen-scene i Oslo i 2019.

Urpremieren på «Liv» sto 28. september 2019 og stykket rakk ut på turné utover høsten og vinteren – men ikke «hjem» til Trondheim. Nå har andre forsøk også blitt offer for smittesituasjonen.

Heller ikke forestillingene «Jesus Christ Superstar» og «Bjertnæs, Lygre» spilles før Trondheim kommune åpner opp for nye teatermuligheter igjen.

Annonse
Annonse
Annonse