Annonse
Teater- og filmlegenden Liv Ullmann debuterer på Festspillene i Bergen med det store internasjonale scenekunstprosjektet signert regissør Alan Lucien Øyen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Liv Ullmann får sin festspilldebut med åpningsforestillingen «The American Moth»

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Teater- og filmlegenden Liv Ullmann debuterer på Festspillene i Bergen med det store internasjonale scenekunstprosjektet signert regissør Alan Lucien Øyen. Multimedieforestillingen kombinerer dans, teater på flere språk og filmatisk direktevideo.

Ullmann sier i et intervju i Aftenposten at hun gleder seg til debuten sin, og at bare det å få være en del av forestillingen er stort. Så stort, at hun ikke hadde brydd seg om det ikke var noen tekst igjen til henne.

Multimedieforestilling er derimot noen nytt for henne. Hun kategoriserer seg som «av den gamle skolen» og sier hun helst vil sitte på scenen og ha publikum foran seg, men sier hun overlater dette fullt og helt til Øyen.  

Alan Lucien Øyen er blant de mest etterspurte norske scenekunstnerne internasjonalt. Forestillingen «The American Moth» er skrevet sammen med hans mangeårige samarbeidspartner Andrew Wale.

Under Festspillene i Bergen vil forestillingen spilles for et koronabegrenset publikum i salen, i tillegg til å vises digitalt.

 

Annonse
Annonse
Annonse