Annonse
Heddaprisen har vært delt ut årlig siden 1998, men på grunn av koronapandemien blir 2021-utdelingen slått sammen med neste sesong. Foto: Vidar Ruud / NTB

Heddaprisen utsettes – mens teatre fra hele Norge vil likevel samles til Heddadager i juni

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Heddaprisen vil ikke bli delt ut i 2021, og i stedet slått sammen med neste sesong. Årsaken er begrensningen koronapandemien har satt for teatrene.

– På den måten mener vi å kunne favne helheten på en mer forsvarlig måte, og holde frem med å være teaterprisen til hele Norge, uttaler Solrun Toft Iversen, leder av Heddakomiteen og teatersjef ved Det Vestnorske Teateret.

Hun peker på at publikumsmøtene har blitt sterkt avgrenset i året som har gått, mens reiserestriksjoner, avlysninger og avkortede spilleperioder har ført til store utfordringer for Heddajuryen.

– Det har ikke stått på kunstnerisk vilje eller evne på norske scener siste året. Tvert om har mange opprettholdt både repertoar og arbeid med uforminsket styrke, påpeker Toft Iversen, som også kan opplyse at

Heddakomiteen også har besluttet å utvide nomineringen, for å løfte begge sesongene frem på rettferdig vis og hedre de forestillingene som blir laget på dels lukkede teaterhus «på representativ måte», heter det i pressemeldingen.

Men selv om prisen, som har vært delt ut årlig siden 1998 for å hedre fremragende scenekunst, lar vente på seg, blir det likevel Heddadager i Oslo 4. til 13. juni.

Da skal hele 35 teatre og scenekunstinstitusjoner – fra Kristiansand i sør og Kautokeino i nord og fra Hamar i øst til Haugesund i vest – bidra til et festivalprogram med et bredt utvalg forestillinger, arrangementer samt fagprogram.

– Etter at festivalen ble avlyst i 2020, og slik tiden ennå er, blir det i år ekstra viktig å kunne ha et felles møtepunkt og en feiring av mangfoldet og oppdriften i teatrene, sier Heddakomiteens leder, som tror at så lenge Oslo ikke er helt stengt i juni er mulig å lage en god festival innenfor trygge rammer.

Annonse
Annonse
Annonse