Annonse
Oppsettingen av musikalen «Så som i himmelen» ved Nordland Teater var utsolgt da regjeringen halverte antall publikummere som får dra på innendørs arrangement. Foto: John Andre Aasen / Nordland Teater

Halvparten av dem som har kjøpt billett til Nordland Teaters turnéforestilling, får ikke komme likevel

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Fredag ble det klart at Regjeringen reduserer antall publikummere som er tillatt på konserter og forestillinger fra 200 til 100. Dette betyr at mange planlagte forestillinger nå må halvere antall publikum i salen.

Ensemblet ved Nordland Teater er i gang med en turné i Nord-Norge med musikalen «Så som i himmelen». Nå må de gi beskjed til halvparten av de som har kjøpt billett om at de ikke får se forestillingen likevel. Noe Birgitte Strid, teatersjef ved Nordland Teater fortviler over.

– Vi er en proff bransje som har fulgt smittevernreglene til punkt og prikke. Ved vårt teater har det ikke vært et eneste tilfelle av smitte, verken blant publikum eller ansatte. Den nye innstrammingen virker derfor fullstendig ulogisk og urimelig, sier Strid til Klassekampen.

Helsedirektoratet anbefalte å fastholde på regelen om 200 personer innendørs ved fastmonterte seter og foreslo 50 personer innendørs ved «faste tilviste seter». I stedet bestemte Helsedepartementet at maksantallet ble 100 ved begge tilfellene.

Ifølge regjeringen medfører endringen at det vil bli flere som kan delta på andre typer offentlige arrangementer, som gudstjenester og mindre klubbarrangementer.

Nestleder i Creo, Anders Hovind mener dette viser at helseminister Bent Høie nok en gang går imot smittevernfaglige råd.

– Det virker som om regjeringen har en slags pott for hvor mange de mener kan delta på offentlige arrangementer totalt. Men jeg ser ingen logikk i dette. Det må da være smittevernfaglige begrunnelser som skal gjelde og ikke hvor mange som går på slike arrangement til sammen, sier nestlederen til Klassekampen.

Direktør Morten Gjelten i Norsk teater- og orkesterforening (NTO) er forferdelig skuffet over det han mener er manglende tillitt fra regjeringens side. Så vidt han kjenner til er det ingen kjente tilfeller av koronasmitte blant publikum ved landets over 50 institusjonsteatre og orkestre helt siden pandemiens start.

Teatersjef Birgitte Strid ved Nordland Teater sier det ikke er mindre billettinntekter som bekymrer mest, men at det vil være så mange som nå går glipp den mest kostbare og største produksjonen i teatrets historie.

Annonse
Annonse
Annonse