Annonse
Forestillingen «De tre musketeter» på Folketeateret i Oslo fra 2015. Foto: Lise Åserud / NTB

Folketeateret selger flere billetter enn de har lov til

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Idet samfunnet gradvis åpnes opp igjen etter pandemiens hardeste slag, opplever noen av teatrene i Oslo et billettsalg som ligger på 2017 og 2018-niva, skriver Aftenposten.

Nationaltheatret noterer salgsrekord, og Folketeateret selger mer enn de kan fylle opp. Særlig salget til forestillingen «Mamma Mia» om tre uker går strykende.

– Vi treffer godt med den tittelen vi har, en fin familiehistorie med Mamma Mia. Skal du se for deg en ideell tittel å komme tilbake til, kunne vi ikke hatt det bedre, sier Atle Halstensen, som er kunstnerisk leder i produksjonsselskapet Scenekvelder AS til avisen.

Tar risiko

Halstensen og produksjonsselskapet tar imidlertid en sjanse. Etter dagens regler kan de ikke fylle salen. Likevel selges det billetter som om alle setene skal ha en publikummer på seg, selv med en svakt stigende smittetrend i hovedstaden.

– Det er problemet. Vi vet fortsatt ikke om trinn fire betyr at vi kan spille for full sal, 75 prosent eller som i dag. Det vet vi ikke før kort tid før premieren. I verste fall må vi spille flere forestillinger for halv sal og flytte publikum, forklarer Halstensen til Aftenposten.

Halstensen har troen på at publikum vil tilbake. I vår satte Folketeateret opp Kardemomme by, men den forestillingen gikk i minus. Staten dekket 60 prosent av underskuddet, resten måtte de dekke selv.

Andre teatre som Det norske Teatret selger ikke like godt som Folketeateret. På Chateau Neuf legger de kun opp til salg av 50 prosent kapasitet foreløpig. På Nationaltheatret opplever de salgsrekord: I løpet av seks sommeruker, fra 21. juni til 1. august, har de solgt 5229 billetter for til sammen litt over 2,3 millioner kroner. Dermed ligger de 135.000 kroner over rekordåret 2018.

 

Annonse
Annonse
Annonse