Annonse
Hilde Brinchmann synes det er utrolig trist at det interaktive ungdomsforestillingen "Jungelen" stenges i en tid barn og unge virkelig hadde trengt kunstopplevelser. Foto: Audun Braastad / NTB

Får ikke åpne interaktivt ungdomsteater

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den interaktive ungdomsforestillingen Jungelen skulle spilles på Trikkestallen i januar – nå blir alle forestillinger avlyst, melder Aftenposten.

Stykket skulle spilles for én skoleklasse av gangen og er et samarbeidsprosjekt med Oslo Nye Teater og Den Kulturelle Skolesekken.

Teatersjef ved Tigerstadsteatret Hilde Brinchmann har manus og regi på stykket, og synes det hele er utrolig trist fordi barn og unge fortjener kunstopplevelser når verden og livet er så usikkert som nå.

Regjeringen innførte nye smittevern­tiltak fra 4. januar i to uker fremover. Derfor må hele jungelen pakkes ned.

Jungelen hadde premiere én time før pressekonferansen som stengte Oslo 6. november, og var en av forestillingene som fikk støtte fra Kulturrådet som et koronatilpasset prosjekt i høst.

Brinchmann sier de hadde inkorporert smittevern i både kostymer, scenografi og regi. Hun sier de ønsker å bidra til å få slutt på pandemien. Samtidig er hun kritisk til at politikerne prioriterer å holde kjøpesentre åpne, men stenger ned kulturen:

- Kulturlivet har måttet bøte med mest hele tiden. Vi har strukket oss langt. Skapt nye måter å møte publikum på innenfor smittevern.

Teatersjef Kim Bjarke ved Oslo Nye Teater kommer Tigerstadsteatret og Brinchmann i møte og sier at han vil gjøre alt som står i sin makt for å få Jungelen satt den opp i midten av mai.

Jungelen skulle spilt på Oslo Nye Trikkestallen i to uker fremover. Akkurat denne tidsperioden rammes av de nye smitteverntiltakene.

Oslo Nye trenger selv Trikkestallen til prøver på Hvem skal trøste Knøttet resten av januar. Forestillingen har premiere i februar.

Annonse
Annonse
Annonse