Annonse
Jon Bleiklie Devik, som har rollen som slåttekaren Nesje, opplevde at forestillingen han spilte i ble satt på pause da koronapandemien var et faktum. Foto: Erik Berg

Det Norske Teatret byr på utendørsteater – og strømmet Slåttekar

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Lørdag er første gang Det Norske Teatret spiller teater for publikum siden Oslo stengte ned i november.

«GÅ» heter forestillingen som åpner, og her er det dramaduoen Goksøyr/Martens som er i aksjon igjen.

Duoen har laget en «vandreforestilling» – der man kan holde trygg avstand fra hverandre. Forestillingen handler om å det å miste, og det er duket for første forestilling siden november den 23. januar. Publikum blir oppfordret til å møte opp ved hovedinngangen til teatret lørdag klokka 14. for en påfølgende byvandring.

Samtidig melder teatret at det populære teaterstykket «Slåttekar i himmelen» av Edvard Hoem nå kan strømmes – hjem til egen stue. Stykket strømmes torsdag 28. januar klokka 20 – og lørdag 13. februar klokka 18.

«Slåttekar i himmelen» hadde urpremiere lørdag 7. mars, men rakk ikke flere runder på Det Norske Teatrets hovedscene før landet stengte ned.

I høst var stykket på vestlands-turné i regi av Teatret Vårt, og det ble også noen få oppsetninger i hovedstaden før ny nedstenging var et faktum.

«Det Norske Teatret har likevel tro på at forestillingen kan møte et avgrenset publikum i Oslo senere i vårsesongen, men vil nå tilby denne opplevelsen til alle gjennom direktestrømming», melder teatret.

Annonse
Annonse
Annonse