Teater og scene

Bildet er tatt under generalprøven på forestilling «We are better now?», som gjenåpningsforestillingen da huset kunne åpne delvis og midlertidig opp igjen 15. juni.

Den Norske Opera nådde langt ut i 2020 – men ønsker seg ingen reprise

Publisert Sist oppdatert

– 2020 kommer til å bli husket for nedstenging og smittevern, samtidig som husets opera- og ballettkunst nådde ut til et rekordstort publikum.

– Det sier administrerende direktør Geir Bergkastet når han skal oppsummere fjoråret. Han legger til at Den Norske Opera & Ballett har lagt bak seg det mest dramatiske året i institusjonens over 60-årige historie.

Når det nå skal oppsummeres, er ikke alt mørkt likevel. Over 1 100 000 seere fikk med seg en av Operaens forestillinger på skjerm i 2020.

Seertallene fordeler seg på Operaens egne strømmeforestillinger, samt samarbeidet med TV 2 på 17. mai og NRKs visninger av «Kirsten Flagstad 125 år» og «Nøtteknekkeren».

– Jeg er svært imponert over hva våre kunstneriske ledere, våre medarbeidere og våre samarbeidspartnere har maktet å få til. Huset har snudd seg rundt og vi har levert på vårt oppdrag om å nå bredt ut. Samtidig har nedstengingen og smittevern preget oss enormt, sier Bergkastet.

I tillegg til det digitale programmet er Bergkastet fornøyd med at Operaen gjennomførte et høyt antall koronatilpassede forestillinger med publikum til stede, da dette var tillatt i Oslo i perioden fra mai til november.

I 2020 kom 82 000 publikummere på 266 forestillinger som ble spilt med publikum i Operaen eller på turné. I et normalt år har Operaen opp mot 300 000 besøk på forestillinger.

Powered by Labrador CMS