Annonse
Foto: Teatersjef ved Den Nationale Scene, Stefan Larsson

Den Nationale Scene slår opp dørene for Pride-feiring

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Pride handler om menneskerettigheter og likeverd.

Det sier teatersjef ved Den Nationale Scene, Stefan Larsson, når teaterhuset nå slår et stort slag for Pride. Han legger til:

– Vi synes det er viktig at teatret bidrar til å synliggjøre kjønns- og seksualitetsmangfoldet og er med på feiringen. Det er et stort engasjement på huset, og mange som ville være med på samarbeidsprosjektene med Regnbuedagene.

Den Nationale Scene samarbeider nemlig med Regnbuedagene i Bergen og inviterer til to arrangement under Bergen Pride. Fredag 4. juni blir det musikalsk vorspiel på Store Scene. Da står 11 skuespillere og band klar, fremgår det av pressemeldingen der det videre opplyses at låter av blant andre Lady Gaga, Gabrielle, Antony & the Johnsons, Metteson og Rufus Wainwright er blant det som skal til pers.

9. juni skal et panel diskutere hva som kan være vanskelig med å «komme ut» som skeiv i dagens Norge. Deltakere er dramatiker Camara Joof, psykolog Norman Anderssen, skuespiller Kristian Berg Jåtten, leder av FRI Inge Alexander Gjestvang og en representant fra Skeivt Kristent Nettverk.

I 2020 mottok DNS diplom som Årets støttespiller for Pride i Bergen.

Annonse
Annonse
Annonse