Annonse
Den store scenen på Den Nationale Scene i Bergen skulle inntas av forestillingen «Barna fra Frostmofjellet», som nå fjernes helt fra repertoaret. Foto: DNS / Facebook / NTB

Den Nationale Scene fjerner forestilling fra repertoaret på grunn av kulturstreiken

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den Nationale Scene i Bergen fjerner barne- og familieforestillingen «Barna fra Frostmofjellet» helt fra sitt repertoar.

Forestillingen, basert på en elsket, svensk barnebok- og filmklassiker, skulle hatt premiere i høstsesongen. Den er beskrevet som en varm fortelling om modige barn og menneskeverd, der historien skildrer hvordan fem barn og en geit legger ut på en eventyrlig ferd for å finne et nytt hjem.

Men nå blir oppsetningen avlyst og fjernet fra repertoaret på grunn av den pågående kulturstreiken. Det blir nemlig heller ikke aktuelt å sette opp «Barna fra Frostmofjellet» i 2022, opplyser teatersjef Stefan Larsson i en pressemelding.

– Det innleide kunstneriske teamet kan ikke forlenge avtalen med oss siden de har andre oppdrag som venter, sier Larsson.

Allerede har teatret, i likhet med mange andre, måttet avlyse flere forestillinger, blant dem «Erasmus Montanus» og «Kirsebærhaven». Nå får de følge av «Engler i Amerika» fra 25. oktober.

Annonse
Annonse
Annonse