Teater og scene

Are Kalvø og Julie Støp Husby i «Toppar VG-lista», som har urpremiere 19. august.

Are Kalvø premiereklar med «Toppar VG-lista»

Neste uke står urpremieren på Are Kalvøs nyeste forestilling ut, der han tar for seg VG-listas låter de siste 50 årene for å si noe om livet.

Publisert Sist oppdatert

«Toppar VG-lista» har urpremiere 19. august på Det Norske Teatret. Onsdag ble det kjent at Are Kalvø slipper boken «Meininga med livet. Eller: Yes Sir, I can boogie» – viet samme tema – denne bokhøsten.

Om den nye teaterforestillingen heter det at Are Kalvø tar publikum gjennom 50 år med de merkeligste topplasseringer på VG-lista og forsøker å si noe om den tiden de var populære i, om folk flest og om det er noe å hente ut av denne musikalske kunsthistorien.

– For alle som ikkje finn denne musikken interessant eller god, så er det likevel nesten umogleg å ikkje bli påverka. Den blir spelt overalt; på radio, i bryllaup, på festar, i bursdagar, på kafe og restauranter. Og umerkelig snik den seg inn i nordmenns undermedvit, i ein så sterk grad at dei kan ta seg i å nynne «Pinne for landet» på vei til jobben, heter det i pressemeldingen fra teatret – utsendt med overskriften «Finst svaret på livets store gåter hos Freddy Kalas?».

Powered by Labrador CMS