Teater og scene

Årets Kritikerpris går til en som også har fortjent pris for et samlet kunstnerskap, mener juryen bak Teaterkritikerprisen. Her er Gjertrud Jynge fotografert i 2017 i forbindelse med en Ibsen-dramatisering.

Teaterkritikerpris til Gjertrud Jynge

Torsdag 17. september ble et knippe kritikerpriser delt ut.

Publisert Sist oppdatert

Kritikerprisene for 2019/2020 ble delt ut på Litteraturhuset torsdag, og i kategorien dans vanket det pris på Helgebostad/Johannesdottir/Lauvdal/Floen/Theisen for forestillingen «We Come In Peace».

Forestillingen, som hadde premiere på Dansens Hus, beskrives som «en hybrid mellom danseforestilling, performance, teater og konsert».

Musikkritikerprisen gikk til Kristiansand Symfoniorkester (KSO), dirigenten Peter Szilvay og komponisten Rolf Gupta for hans verk, «Jordens sang».

I teater-klassen var det Gjertrud Jynge som trakk det lengste strået; hun prises for rollen som Ales i «Trilogien» av Jon Fosse.

Juryen mener at «Jynge kommer til å huskes for en skuespillerprestasjon av internasjonalt format» etter innsatsen i Luk Percevals iscenesettelse. «Trilogien» hadde premiere på Det Norske Teatret i fjor.

Powered by Labrador CMS