Annonse
Randi Stene (til høyre) og Ingrid Lorentzen slipper siste nytt om Opera- og ballethøsten. Foto: Erik Berg / Den Norske Opera & Ballett

Snart kan du se Carmen og ballett i det fri

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Vanligvis planlegges repertoaret til Den Norske Opera & Ballett flere år fram i tid. Repertoaret som nå lanseres, er kommet i stand på noen få måneder. Resten av 20/21-sesongen er fortsatt under planlegging, men før helgen kom de første annonseringene.

«Det er en milepæl at vi kan invitere publikum tilbake til store opera- og ballettopplevelser. Ut av alle begrensningene som pandemien medfører, kommer også nye forestillinger og formater», sier operasjef Randi Stene og ballettsjef Ingrid Lorentzen i en felles uttalelse.

Torsdag 25. juni slippes billettene til forestillingene og konsertene i august og september, samt noen få forestillinger i oktober.

Nasjonaloperaen åpner sesongen Bizets «Carmen», som scenisk konsert, i regi av Natascha Metherell og under Cathrine Winnes' musikalske ledelse.

Deretter følger koronavennlige konsertframføringer av Wagners «Valkyren» (1. akt) fra «Nibelungenringen» og «Suor Angelica» av Puccini, dirigert av henholdsvis Patrik Ringborg og Eivind Gullberg Jensen.

For de aller minste spilles nyskrevne babyoperaer, og for de litt eldre barna blir det gjensyn med prisvinnende «Purriot og den forsvunne bronsehesten».

Det legges også noen utendørs ballettforestillinger til Linderud gård i Groruddalen. Mer om forestillingene finner du her.

Annonse
Annonse
Annonse