Annonse
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) ber Nationaltheatrets styre om å komme opp med et billigere alternativ til hvor Hovedscenen skal flytte. Foto: Vidar Ruud / NTB

Raja vil ha lavest mulig utgifter for Nationaltheatret

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Nationaltheatret skal rehabiliteres. Det vil koste flere milliarder. Skuespillere og representanter for kulturbransjen etterlyser en avgjørelse om hva som skal skje de årene det tar å pusse opp.

Kulturminister Abid Raja har sagt nei til et forslag om at Nationaltheatret kan flytte til Munchmuseet så lenge oppussingen varer. Det vil koste årlig om lag 40 millioner kroner.

I et innlegg i Aftenpostene gjør Abid Raja det klart at bevilgningene til Nationaltheatret ikke kan øke så mye.

– Min oppgave å se det nasjonale kulturtilbudet i sin helhet. En balansegang mellom enkeltbevilgninger, de ulike behovene hos forskjellige kulturinstitusjoner og statens totale handlingsrom, skriver Raja og legger til at utgiftene til alternative lokaler må holdes lavest mulig når det skal bruke så mye penger på å rehabilitere.

Han har bedt styret komme opp med en løsning som kan forsvares økonomisk.

Det er seks uker siden departementet fikk de siste innspillene fra teateret til ulike alternativer for lokaler og modeller for drift i rehabiliteringsperioden. Han ber om forståelse for at denne type vurderinger må gjøres grundig og derfor krever noe tid.

Annonse
Annonse
Annonse