Annonse
Teatersjef ved Oslo Nye Teater, Kim Bjarke, gleder seg over teatrets kreative krefter og deres kommende lytteteater. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Lytteteater

Oslo Nye Teater går nye veier for å nå publikum

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Oslo Nye Teaters kreative stab har latt seg inspirere av det danske radioteatret AKT1s nye stykke, og teatret lanserer nå en gratis bearbeidet versjon i slutten av april. Over 80 norske skuespillere deltar, fremgår det av pressemeldingen.

Lytteteatret har tittelen «Til ettertiden (sammen hver for seg)» og er skrevet av fire danske dramatikere og initiert av Niels Erling, som er kunstnerisk leder for AKT1.

Replikkene er fordelt mellom skuespillerne som spiller dem inn på mobiltelefonene sine – hver for seg. Lydfilene sendes inn til teatret, bearbeides og settes musikk til, slik at de til sammen utgjør et helhetlig verk om unntakstilstanden vi lever i nå, heter det om stykket.

– Vi savner å møtes, vi savner fellesskapet, og vi savner muligheten til å skape noe for publikum, forteller skuespiller og initiativtaker Henriette Faye-Schjøll. Hun forteller videre at da de fikk rettighetene til manus ble både tidligere og nåværende kolleger ved Oslo Nye Teater kontaktet med spørsmål om de ville være med på dugnad. Det er ingen honorarer knyttet til prosjektet.

Teatersjef Kim Bjarke forteller at skuespillerne er i full gang med å lage sin egen versjon av lytteteatret og at premieren kan høres 30. april klokka 12 på Oslo Nye Teaters hjemmeside – samt på teatrets Facebookside.

Annonse
Annonse
Annonse