Annonse
Direktør Geir Bergkastet ved Den Norske Opera & Ballett vil ikke røpe hva forliket går ut på. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Operaens IT-konflikt løst

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Et IT-system for administrasjonen skulle være klart 1. januar i 2019. Det hadde så store mangler at det aldri ble ferdigstilt. Partene skylder på hverandre.

LES OGSÅ: – Ille om Operaen skulle tape

Geir Bergkastet, administrerende direktør ved Operaen forteller til Aftenposten at striden nå er løst, men han vil ikke si hva forliket går ut på.

– Dette er en omfattende, komplisert og kostnadskrevende sak. Vi erkjenner at utfallet av slike rettsprosesser er uforutsigbare. Det var en reell fare for at den ville vare i mange år. Jeg kan ikke gå videre inn på hva forliket går ut på, sier Bergkastet til avisa.

I utgangspunktet krevde Operaen 43 millioner av Ciber for vesentlig mislighold av kjøpekontrakten. Kravet ble begrunnet med forsinkelser og mangler.

Ciber krevde 31 millioner kroner fra Operaen som betaling for utført arbeid og kostnader. I verste fall kunne altså Operaen ha endt opp med å tape over 70 millioner.

Operaen har brukt 5 millioner på advokater for å løse saken. De er også i ferd med å få på plass et nytt IT- system som svarer til Operaens behov.

Annonse
Annonse
Annonse