Annonse
Teatersjef Hanne Tømta fotografert ved en tidligere anledning. Nå kan hun melde om et større høstprogram enn det som ble sluppet fra Nationaltheatret i mai. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nationaltheatret med utvidet høstprogram

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

«I slutten av mai lanserte Nationaltheatret flere av høstens nyheter, men på grunn av koronasituasjonen var det et begrenset repertoar som ble lagt fram. Nå kan vi presentere høstens program i sin fulle bredde», heter det i pressemeldingen.

Ny forestilling på programmet er samtidskomedien «Linda Vista» av Tracy Letts, regissert av Yngve Sundvor på Torshovteatret. Også Lars Noréns «Etter stillheten», regissert av Eirik Stubø, vil dukke opp, og denne får boltreplass på Amfiscenen.

I tillegg kommer Bertolt Brechts «Den kaukasiske krittringen», regissert av Johannes Holmen Dahl, opp på Amfiscenen – en forestillingen som egentlig skulle spilt i vår, men som ble utsatt i kjølvannet av koronakrisen, fremgår det fra teaterhold.

Forestillingen «Superkid» – av og med Kingsford Siayor – får flere spilledager. Det gjør også teaterkonserten «Det blåser skarpt fra endeløse sletter» med Marika Enstad, begge på Torshovteatret. Det blir også gjensyn med Else Kåss Furuseths to suksessforestillinger «Kondolerer» og «Gratulerer» – på samme kveld på Hovedscenen.

– Det føles svært godt å kunne lansere hele høstrepertoaret slik vi hadde tenkt det før koronapandemien kom og kastet rundt på det meste, sier teatersjef Hanne Tømta.

I mai ble det meldt om at en sterk Ibsen-høst er i vente, med de tre Ibsen-produksjonene «Vildanden», «Et dukkehjem» og «Fruen fra havet».

Om ikke lenge stenger teaterhuset dørene for rehabilitering – som vil pågå i hele fem år. Da må teatret spille på andre, alternative scener.

Annonse
Annonse
Annonse