Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen gleder seg til ny sesong.

Terje Visnes/NTB

Jesus og Romeo slippes løs på Trøndelag Teater

Publisert: 2. desember 2020 kl 08.15
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

«Romeo og Juliet» og «Jesus Christ Superstar»: Det er duket for kjenninger, men også noen nykommere på Trøndelag Teater neste sesong.

Tirsdag presenterte Trøndelag Teater repertoaret for 2021. Teatersjef Elisabeth Egseth Hansen gleder seg til å sjøsette både kjent og ukjent dramatikk.

Først går teppet opp for «Romeo og Juliet» av William Shakespeare. Regien er ved Kjersti Haugen, mens det hardt prøvede paret spiles av Carl Martin Eggesbø og Ragne Grande. Klassikeren settes opp på Hovedscenen med premiere 23. januar.

«Jesus Christ Superstar» gjenoppstår fra midten av april, da covid-19 satte en bråstopp for Jesus og hans disipler midt i forrige spilleperiode.

På Studioscenen blir det skummelt når «Frk. Frankenstein», av Mary Shelley og regissør Hildur Kristinsdottir, er klar i februar. Samme måned – på Gamle Scene – blir det et gjensyn med familieforestillingen «Den hemmelige hagen» av Frances H. Burnett.

Høstsesongen starter med en ny dramatisering som bygger på forfatter Magnhild Haalkes bok, «Allis sønn», på Hovedscenen. Urpremieren legges til september og regien er ved Fredrik Longva.

Høstens familieforestilling på Hovedscenen blir «Mio, min Mio» av Astrid Lindgren, og forestillingen beskrives som en barokk-fantasiverden, regissert av Erlend Samnøen.

Saken fortsetter under annonsen

I november gjestes Gamle Scene av den tysk-iranske regissøren Mina Salehpour.

Ledige stillinger – kulturjobb