Teater og scene

Får en fin pris i helgen: Taylor Mac.

Ibsenpris til amerikansk teaterkunstner

Publisert Sist oppdatert

Den amerikanske teaterkunstneren Taylor Mac mottar lørdag Den internasjonale Ibsenprisen på en høytidelig digital seremoni i Nationaltheatret.

Mac, som er født i 1973, er den første amerikaneren som mottar prisen. Han er både dramatiker, skuespiller, dragqueen, produsent, regissør, sanger og låtskriver.

– Taylor Mac er en banebrytende teaterkunstner og dramatiker, som på en spektakulær måte lykkes med å tilby andre, rikere perspektiver på tiden vi lever i og hva det vil si å være menneske, sier leder Ingrid Lorentzen av komiteen som peker ut prisvinneren.

Lørdagens prisutdeling vil ledes av programleder Anne Lindmo, mens kulturminister Abid Raja (V) deler ut selve prisen. Sanger Nils Bech vil bidra med kunstneriske innslag. I etterkant av seremonien vil Macs spesiallagde forestilling «Holiday Sauce … Pandemic!» bli strømmet direkte fra New York City.

Taylor Mac er med på seremonien via videolink fra New York.

Den internasjonale Ibsenprisen finansieres av statlige norske midler og er verdens største teaterpris. Prisen er på 2,5 millioner kroner og deles ut annethvert år.

Tidligere mottakere av prisen er blant andre Peter Handke, Ariane Mnouchkine og Jon Fosse.

Powered by Labrador CMS