Annonse
Arne Lygre da han fikk Heddaprisen 2017 for årets scenetekst. Nå kan han vinne en ny gjev pris – for andre gang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Her er de nominerte til Ibsenprisen 2020

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den nasjonale Ibsenprisen ble opprettet av Skien kommune og delt ut første gang i 1986.

Blant årets nominerte er sceneteksten «Meg nær» av Arne Lygre – et stykke som er produsert av Nationaltheatret. Fra juryhold heter det blant annet at teksten er «en språklig utforskning av nærhet og distanse».

Dramatikeren og forfatteren kan vinne prisen for andre gang. Han ble nemlig tildelt den gjeve prisen i 2013, da for stykket «Jeg forsvinner».

Nominert til årets prisheder er også «Mare», av Lisa Lie, produsert av Det Norske Teatret. Om dette stykket heter det blant annet at «Med utgangspunkt i Evripides’ «Medea» spinner Lie fram et rikt dramatisk landskap i spennet mellom klassisk tragedie og moderne livsanskuelse».

Tredje nominerte ut er «Dottera», av Goksøyr & Martens: Et skuespill som i likhet med «Mare» er produsert av Det Norske Teatret.

«Som en tiltalende og teatral dreiebok gir «Dottera» en troverdig fremstilling av hverdagslivet», skriver juryen.

Vinneren blir offentliggjort under en et arrangement på Teater Ibsen i Skien torsdag 19. mars. Prisen består av 150 000 kroner og en statuett av Nina Sundbye.

Annonse
Annonse
Annonse