Annonse
Den Norske Opera & Ballett får ikke ta imot publikum. I desember vil derfor både opera, ballett og konsertopplevelser bli strømmet på nettet – gratis. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Duket for historisk digital premiere på Operaen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

På grunn av koronarestriksjonene får ikke Operaen ha publikum. Nå blir «Barbereren i Sevilla» den aller første oppsetningen med heldigital premiere.

Oppsetningen har blitt forberedt i månedsvis og hadde en rekke planlagte forestillinger før jul. Nå blir det likevel både digital premiere og forestillinger.

− Dette er første gang Nasjonaloperaen har en premiere på en helt ny forestilling som bare skjer digitalt! «Barberen i Sevilla» er en av verdens aller mest populære operaer, og nå byr vi på den i en helt ny versjon, med lekker scenografi, morsomme situasjoner og helt fantastiske sangere. Operaglade nordmenn – og de som bare er nysgjerrige på opera – har mye å glede seg til, sier operasjef Randi Stene i en pressemelding.

Det er nederlandske Jetske Mijnssen som står for regien av oppsetningen. Rollen som Rosita gestaltes av amerikanske Angela Brower, mens polske Hubert Zapiór spiller den smarte luringen Figaro.

Forestillingen vil være tilgjengelig på Operaens nettsider ut desember.

Tidligere denne måneden kunngjorde Den Norske Opera & Ballett at de gir bort sine desember-forestillinger ved at de blir strømmet digitalt på nettet – helt gratis. Også «Nøtteknekkeren», «Julefryd», samt en solokonsert med Lise Davidsen vil bli strømmet på Operaens nettside.

Annonse
Annonse
Annonse