Annonse
Fra Snøfall-forestillingen i 2018. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det ser mørkt ut for teaterjulen i Oslo

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Blir det noe «Julemiddag» eller «Snøfall» på scenen i Oslo i år, spør Dagsavisen.

Margareta Magnus Myhre er informasjonssjef ved Oslo Nye. Hun sier at julen blir annerledes i år.

2. desember skal teateret ha forsinket sesongpremiere på juleforestillingen «Snøfall». Spørsmålet er om dette kommer til å skje, i et Oslo med høye smittetall og som foreløpig er sosialt nedstengt fram til 1. desember.

– Vi håper jo at vi kan spille i desember. Vi må selvsagt til enhver tid forholde oss til de pålegg som myndighetene kommer med, men alt er lagt til rette og alle er på jobb på teatret for at vi skal kunne spille. Men det ser dystert ut, innrømmer Myhre til avisen.

Før 1. desember er det varslet at byrådet i Oslo skal vurdere om den sosiale nedstengningen skal fortsette, eller om det blir lempet på de strengeste tiltakene. Byrådsleder Raymond Johansen har advart Oslos befolkning om at de må være forberedt på at de strenge smittevernreglene i hovedstaden vil vare til over jul. 

Oslo kommune er hovedeier av Oslo Nye. Teatret har sendt hastebrev til byrådet, og venter spent på svar.

– Det er flere teatre som oss i Oslo som har forestillinger på vent, som har hatt prøver og iverksatt produksjon, og vi trenger beskjed så fort som mulig, sier Myhre til Dagsavisen.

Både Oslo Nye og Nationaltheatret har en plan B, i tilfelle det blir lockdown. De filmer forestillingene sine, og vil tilby disse digitalt, dersom alt skulle bli stengt ned.

Annonse
Annonse
Annonse