Kan det hende at svaret på de store spørsmålene finnes i tekstene til Britney Spears eller Freddy Kalas? Are Kalvø undersøker saken i en kommende våraktuell forestilling på Det Norske Teatret.
Terje Bendiksby / NTB

Det Norske Teatret ser framover

Publisert: 23. november 2020 kl 08.57
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

Fredag kunne Det Norske Teatret i Oslo informere om at hele elleve nye forestillinger er på trappene våren 2021.

– Situasjonen for teaterfeltet er alvorlig, men planlegging og prøver går som normalt, sier teatersjef Erik Ulfsby. Og legger til at det planlegges for et rikholdig vårprogram. Vår-sesongen drar i gang i januar, og 23. januar går teppet opp for premieren på John Steinbecks klassiker, «Om mus og menn». Her dukker blant andre Nils Jørgen Kaalstad opp i en av de store rollene.

Blant de elleve våraktuelle stykkene finner vi Are Kalvø, som er tilbake med et musikalsk, humoristisk og livsfilosoferende solostykke. Denne gangen leter han etter svarene på de store spørsmålene, og han leter etter svarene i populærmusikken. Urpremiere blir det 19. februar på Scene 2, meldes det fra teaterhold.

«Lehmantrilogien» følger på med premiere 6. mars og beskrives som en stor satsing for teatret – og en musikal om den amerikanske drømmen og den vestlig kapitalisme. I rollene ser vi blant andre Ane Dahl Torp og Marie Blokhus.

Frode Grytten er tilbake i dramatikerform og slipper løs «Inn fra regnet» 19. mars, mens «Into the Woods» lander på Hovedscenen 17. april. «Into the Wood» beskrives som en rå Stephen Sondheim-musikal som snur kjente eventyr på hodet. Skal vi tro pressemeldingen er det duket for skrekkversjoner av barndommens fortellinger. Hallvard Holmen og Heidi Gjermundsen Broch er blant skuespillerne som er med på moroa.

I vår-utbudet merker vi oss også at Iren Reppen er klar med «Det e hardt å være bitch». Her fortsetter skuespilleren å se på tematikk rundt kjønn og makt, og stykket får premiere 22. april.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb