Annonse
Ser mot Bergen i 2021: Kjersti Horn er regissør for stykket «Sprengd» av Sarah Kane. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Den Nationale Scene forbereder seg på våren

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I et hardt koronarammet Bergen forbereder Den Nationale Scene seg på våren.

Vårprogrammet til Den Nationale Scene vitner om optimisme: «Med sterke kvinner i front, går vi en lysere tid i møte», heter det i pressemeldingen.

– Det blir et høyt aktivitetsnivå på Den Nationale Scene med et stort tilbud til publikum. Nå håper vi bare at vi får bukt med koronakrisen slik at publikum igjen kan fylle salene, sier teatersjef Stefan Larsson.

Blant vårens nyheter finner vi berømte historier som «Madame Bovary» og «Et dukkehjem», men i nye tolkninger – begge i det som beskrives som «visuelt slående oppsetninger».

Populære forestillingene fra 2020 som ble rammet av restriksjoner, som «Cabaret» og «Alle tiders Bergen» fortsetter, og det samme gjør Ingmar Bergmans «Scener fra et ekteskap» – som har premiere i desember.

Skuespiller Kjersti Elvik dukker opp i «Bjørnejegerskens bekjennelser» – og Bergensartisten Miss Tati tar med seg musikere og dansere når hun entrer scenen med et familieshow.

Etter påske setter regissøren Kjersti Horn opp det kontroversielle stykket «Sprengt» av Sarah Kane.

Første nye premiere er «Vaktmesteren» av nobelprisvinneren Harold Pinter.

– Det vil komme flere tilskudd til vårprogrammet etter hvert, både arrangementer, konserter og nye forestillinger, forteller Larsson.

Annonse
Annonse
Annonse