Annonse
En luftig opplevelse etter nedstengningen: Samantha Lynch og samboeren Michael-Marco Simonsen i forestillingen «We are better now», som har verdenspremiere på Operataket 15. juni. Foto: Erik Berg

Åpner med ballett på taket

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Tre måneder har Operahuset i Bjørvika måttet holde stengt.

– Men nå gleder vi oss til at publikum igjen får komme til oss. Det blir en forsiktig gjenåpning, i trygge rammer, sier ballettsjefen og operasjefen i en felles uttalelse.

Det er endringen 15. juni, som gir grønt lys til kulturarrangementer som samler opptil 200 mennesker, som muliggjør den forsiktige gjenåpningen – som blir feiret med dans på taket. Da er det duket for verdenspremiere på «We are better now» – en forestilling skapt av Marit Moum Aune.

«Historiene er dansernes egne og hentet fra noen helt spesielle uker denne våren. Vi møter det forventningsfulle brudeparet, det nyforelskede paret som er kastet inn i tosomheten, og den amerikanske danseren som er desperat etter å få reise hjem til New York», heter det i pressemeldingen om forestillingen som spilles 15., 16. og 17. juni.

I «Operaens Sommerkonsert» 16., 18. og 19. juni skal Nasjonaloperaens solister og kor til pers på Hovedscenen, der det vil vanke smakebiter fra sesongen 20/21 – fra det klassiske repertoaret til det nyskrevne. Operaorkestret spiller under dirigent James Gaffigan.

Over 20 lokale sykehjem og et fengsel har siden 8. mai fått oppleve ballett i forestillingen «Nasjonalballetten kommer!». Konseptet, som ble utviklet i korona-nedstengningen, utvides nå med turné til Østfold, Innlandet og Vestland.

Annonse
Annonse
Annonse