Annonse
Ingrid Lorentzen, ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett, omkranset av Norsk Tippings administrerende direktør, Åsne Havnelid (t.v.) og Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge. Foto: Caroline Roka
Ingrid Lorentzen, ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett, omkranset av Norsk Tippings administrerende direktør, Åsne Havnelid (t.v.) og Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.    Foto: Caroline Roka

Vil løfte frem kvinnelige koreografer

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Hun er ballettsjef i Den Norske Opera & Ballett, som sammen med Norsk Tipping og Talent Norge nå skal løfte frem kvinnelige koreografer.

Historisk har mannlige koreografer regjert ballettscenene. Dermed har ballettkompanienes repertoarer gjerne klassiske balletter som i stor grad er skapt av menn. Målet er at denne koreografsatsingen skal skape nye klassikere – historier skapt av og om kvinner og menn, heter det i pressemeldingen.

Satsingen begynner allerede i år, og over de neste tre årene får prosjektet 7,1 millioner kroner i støtte.

Ingrid Lorentzen sier at for å endre strukturene trengs innsats på tre nivåer: Både å finne og løfte de nye talentene, deretter bygge de gode koreografene gjennom å gi dem arbeidsmuligheter, og også la de beste få presentere sine verk internasjonalt.

– Den Norske Opera & Ballett er Norges største scenekunstinstitusjon, vi jobber i Norge, vi jobber internasjonalt og har mulighet til å nå ut til svært mange mennesker. Royal Ballet i London og flere andre internasjonale ballettkompanier ønsker å samarbeide med oss om dette prosjektet, fastslår Lorentzen.

Nå blir det internasjonal mønstring, hyring av en husregissør og mentor, og minst én urpremiere signert en kvinnelig koreograf på Operaens hovedscene hver sesong.

– Vår strategi er å sette spor. Det skal stå igjen signaturverk etter kvinnelige koreografer, sier Ingrid Lorentzen.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse