Annonse
Den Norske Opera & Ballett mister Annilese Miskimmon som operasjef fra sommeren 2020. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Den Norske Opera & Ballett mister Annilese Miskimmon som operasjef fra sommeren 2020.    Foto: Heiko Junge | NTB scanpix

Opera-sjefen slutter til sommeren

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Dette melder Operaen i en pressemelding.

To år i jobben

De ansatte ble informert tirsdag om at operasjefen nå velger London som sin nye arbeidsplass etter at 2019/2020-sesongen er avsluttet til sommeren.

Miskimmon kom fra Den Jyske Opera i Danmark og etterfulgte Per Boye Hansen i stillingen som operasjef.

Begeistret og beæret

– Jeg er begeistret og beæret over å skulle bli en del av ENO. Med sitt ambisiøse og spennende arbeid er det et kompani jeg har beundret i hele mitt operaliv. Samtidig er det trist å skulle forlate gode kolleger og det fantastiske publikummet ved Operaen i Oslo. Det har vært et privilegium å få lede Nasjonaloperaen og jeg håper å opprettholde et godt forhold til både Norge og Den Norske Opera & Ballett, sier hun ifølge pressemeldingen.

Anerkjennelse

Administrerende direktør Geir Bergkastet kommenter nyheten for Den Norske Opera & Ballett:

– Jeg ønsker å gratulere ENO med valget av operasjef, og gratulere Annilese med en ny og spennende mulighet! Det har vært en stor glede å få samarbeide tett med henne og jeg skulle gjerne hatt Annilese med videre. Samtidig er vi en del av en internasjonal bransje og det er en anerkjennelse for Den Norske Opera & Ballett at hun blir hentet til London.

Styret i Operaen starter nå jakten på Miskommons etterfølger til toppsjefjobben.

Annonse
Annonse
Annonse