Teater og scene

«Flagstad – The Opera» nærmer seg endelig – verdenspremiere og plateutgivelse i juni

En opera viet Norges internasjonale operastjerne Kirsten Flagstad får verdenspremiere 11. juni.

Publisert Sist oppdatert

«Flagstad – The Opera» har en libretto basert på det kritikerroste teaterstykket «Flagstad – Triumph and Tragedy» av Einar Bjørge, som ble svært godt mottatt i New York i 2014. Musikken er komponert av Ketil Bjørnstad.

Og det er Bjørge som har regi når «Flagstad – The Opera» blir å se på Hamar, der hun ble født i 1895. Hovedrollen gjøres av den internasjonalt anerkjente norske sopranen Birgitte Christensen i første forestilling ut, og Lise Granden Berg i en ny forestilling samme kveld. Den nye operaen, som beskrives som melodisk med lyriske og dramatiske trekk, spilles på engelsk.

Om handlingen heter det at Flagstad tar et oppgjør med sentrale momenter i sitt liv – sine kunstneriske seire og sine største personlige nederlag. Forestillingen er basert på nytt kildemateriale, blant annet fra arkivene ved Kirsten Flagstad Museet på Hamar, og fokuserer på «den sjenerte og folkesky kvinnen som vant hele verden med sin stemme, men som møtte sin største motstand hjemme i Norge».

«Flagstad – The Opera» er et samarbeid mellom Oslo Operafestival og Kirsten Flagstad Festival.

Samtidig med verdenspremieren slippes også «Flagstad – The Opera» på plate. Formatet er CD, og med en DVD inkludert. Ifølge plateselskapet Grappa er opptaket fra generalprøven på scene 2 i Den Norske Opera i november 2020 – dagen før operahuset og hele Oslos kulturliv på ny måtte stenge ned på grunn av koronapandemien.

Powered by Labrador CMS