Annonse
thork_bilde_515.jpg
I dag samles statsråder og finanspolitikere til regjeringskonferansen, som er innspurten på budsjettprosessen. SVs finanspolitiske talskvinne, Inga Marte Thorkildsen sier at prosessen i år blir mer krevende enn de så for seg.

Tøft budsjettarbeid

Regjeringspartiene skal sluttføre budsjettforslaget for 2012 midt i valgkampinnspurten. Nye tall og anslag gjør at den interne kampen mellom Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet blir tøffere enn på lenge, melder Dagens Næringsliv.

Regjeringen har fått en uventet lønnsvekst på åtte milliarder kroner og svikt i inntektene.

I dag samles statsråder og finanspolitikere til regjeringskonferansen, som er innspurten på budsjettprosessen. Statsbudsjettet skal etter planen legges frem 6. oktober.

SVs finanspolitiske talskvinne, Inga Marte Thorkildsen forteller til Dagens Næringslive at prosessen i år blir mer krevende enn de så for seg.

– I år blir ingenting enkelt, sier hun til avisen.

Ferske tall som finansminister Sigbjørn Johnsen har lagt frem internt i regjeringen og for regjeringspartiene, viser at spesielt lønnsoppgjøret i stat og kommune er blitt høyere enn tidligere antatt, omtrent åtte milliarder kroner.

Nå spekuleres det i om regjeringens anslag, mot tradisjonen, har vært mer optimistisk enn tidligere. Derfor kan regjeringen få et problem, på grunn av høyere kronerkurs og sviktende inntekter fra eksportindustrien.

– Budsjettet må være stramt og underbygge tilliten til norsk økonomi, sier finansminister Sigbjørn Johnsen til Dagens Næringsliv.

Annonse
Annonse
Annonse