Trekløveret Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint på premieren av Harry Potter and the Half Blood Prince i New York.
AP Photo / Peter Kramer

Warner Bros vil forby Harry Potter-konserter i Norge

Publisert: 22. februar 2022 kl 09.24
Oppdatert: 22. februar 2022 kl 09.24

Det amerikanske medie- og underholdningsselskapet Warner Bros saksøker arrangøren av The Magic Music of Harry Potter i Norge. Sistnevnte arrangerer konserter der den beste musikken fra den populære filmserien blir spilt av et symfoniorkester, skriver Kapital.

Warner Bros vil forby oppføring og markedsføring av konserten «The Magical Music of Harry Potter – Live in Concert» til det foreligger en rettskraftig dom. Selskapet hevder at konsertene er i strid med åndsverks-, varemerke- og markedsføringsloven og krenker deres opphavs- og varemerkerettigheter.

Star Entertainment er for tiden på Harry Potter-turné. Før jul ble det arrangert fire slike konserter i Norge, og det er planlagt to til i begynnelsen av mars: i Grieghallen og i Oslo konserthus. 

Ikke overraskende er Star uenige med Warner Bros:

– Star setter opp en konsert basert på musikk fra filmene, og det mener min klient de har lov til å gjøre, sier partner og advokat i Protector, Thomas Hvammen Nicholson til Kapital. 

Advokaten hevder at Warner Bros har en amerikansk tilnærming til dette, og at de derfor tror de har alle rettigheter til bruk av musikken.

– Men det er vanlig at man forkorter musikk og lager medleys og så videre av kjent musikk. Star mener det de har gjort er innenfor det som er lov, tilføyer han til samme tidsskrift.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb