MusikkPlot

Utlandet returnerer med nok en psykedelisk poplåt om yuccapalmen

For gjengen i Utlandet er ikke eksotiske rytmer og løpske saksofoner noe fremmed. De har tidligere fylt klubber og fester rundt om i landet med akkurat dette, og nå platedebuterer de på Jansen Records med konseptalbumet «Grandfather of Yucca».

Publisert Sist oppdatert

Å ha en yuccaplante stående i vinduskarmen kan ikke erstatte en reise til en spennende destinasjon. Den kan likevel få fart på drømmene ved å inspirere oss til å lure på hvordan det er der ute i det ukjente. For Utlandet gir det grunn nok til å hylle denne beskjedne, solelskende og eksotiske planten som har lært seg å leve med oss nordboere.

Utlandet er et resultat av overskudd i en kollektiv depresjon, der det å sette pris på de små tingene ble en slags nødvendighet for å ha det bra. Mens det å krysse landegrensene ble en stadig fjernere drøm, møttes medlemmene i øvingslokalet hver eneste uke for å komme seg til nye destinasjoner. Uten farlige substanser, men gjerne med godt øl, rev bandet seg løs fra hverdagen ved å spille seg inn i en verden fylt av voodoo, ørken og tropevarme.

Instrumentalbandet fant tidlig ut at det var bedre med sur saks enn sur vokal, og at det faktisk er ganske befriende å jobbe strukturert med melodier uten å sette tekst på dem. En melodi legger ikke nødvendigvis føringer på hvilken galakse den tar deg til. Det er det ordene som gjør. Ikke at det er noe galt med det. Det er jo deilig å stå i publikum og skrike sammen med vokalisten i et band. Men noen ganger finnes det ikke noe bedre enn å bare slippe det du har i hendene, lukke øynene og bli med dit melodien og rytmene tar deg.

Singelen «Palma China» slippes på Jansen Records 25. november.

Albumet «Grandfather of Yucca» slippes 10. februar 2023.

Powered by Labrador CMS