MusikkPlot

– Ukraina opplever en humanitær katastrofe, og ofrene inkluderer mange av våre kolleger og venner i den kreative sektoren, sier Björn Ulvaeus, som er president for paraplyorganisasjonen CISAC som favner verdens opphavere. Fondet Creators for Ukraine støttes også av norske Tono.

Tono stanser alle utbetalinger til Russland

I likhet med søsterselskapene i Danmark, Sverige og på Island stanser norske Tono nå utbetalingene til Russland.

Publisert Sist oppdatert

Tono, som på vegne av opphavere og musikkforlag forvalter deres økonomiske opphavsrettigheter, stanser utbetalinger til det russiske kollektive forvaltningsselskapet RAO.

– Våre organisasjoner fordømmer på det sterkeste det brutale russiske angrepet på frihet og menneskerettigheter i Ukraina, og står i solidaritet sammen med våre kolleger og partnere i Ukraina, som lider under krigen startet av den russiske regjeringen. Vi oppmuntrer på det sterkeste til dialog og samarbeid, og insisterer på en slutt på aggresjon og vold, heter det i en uttalelse fra Tono.

Samtidig melder Tono at man bidrar med økonomisk støtte til initiativet #CreatorsForUkraine , et solidaritetsfond som den verdensomspennende paraplyorganisasjonen CISAC – ledet av Björn Ulvaeus – står bak. Hensikten er å helpe krigsofre, søke støtte fra skapere over hele verden og fremme ukrainsk kultur, heter det i pressemeldingen.

Man har også laget spillelisten «Songs for Ukraine» for å helpe ukrainske opphavere – der man kan støtte ukrainske opphavere gjennom å strømme sangene deres og dele dem i sosiale medier under hashtagen #SongsForUkraine.

Norske Tono-medlemmer oppfordres til å undertegne på underskriftskampanjen , der Russland oppfordres til «slutte med drap på uskyldige sivile, ødeleggelse av byer, angrep på frihet og demokrati, brudd på menneskerettigheter og angrep på kultur».

Powered by Labrador CMS