Geir Sundstøl - her riktignok ikke med operaharpen - er septemberklar med nytt album og slipper i mellomtiden løs singelen «Snik».

Foto: Raymond Mosken

Strengemester tar operaharpen fatt

NTB
Publisert: 10. mai 2022 kl 10.30
Oppdatert: 10. mai 2022 kl 11.32

– I forbindelse med at Oslo-operaen flyttet fra Youngstorget til Bjørvika, fikk jeg kjøpe den store harpen de hadde stående. Nå kom den til sin rett, sier Geir Sundstøl, som ellers er kjent for sine ferdigheter på det meste annet av instrumenter med strenger – samt munnspill.

Harpespillet blir å høre på låten «Snik», som slippes fredag som første singelen fra Sundstøls kommende femtealbum. Der lar han den storslåtte konsertharpen bli akkompagnert av reggaebeats, «en kombinasjon ytterst få hadde kommet på», konstaterer hans plateselskap Hubro.

Som musikalsk følge på låten har han Audun Erlien på bass og Erland Dahlen på trommer. På langspilleren «The Studio Intim Sessions, Volum 1», som kommer i september, trommet Geir Sundstøl hver onsdag i to måneder sammen en gjeng musikere fra ulike musikalske leirer – som fikk være med på å skrive og spille inn én låt hver gang.

Maria Due, Lars Horntveth, Håkon Brunborg, Jarle Bernhoft og Hans Hulbækmo ble nye krefter å jobbe med for Sundstøl, mens det ble gjensyn med navn som Daniel Sandén Warg, Nikolai Hængsle samt Dahlen og Erlien.

Etter å ha spilt på hundrevis av plateutgivelser med et bredt Spekter artister, solodebuterte Geir Sundstøl med «Furulund» i 2015, fulgt av «Langen Ro», «Brødløs», som han vant Spellemann for, og «St. Hanshaugen Steel».