MusikkPlot

Stephen Ackles truer med å forlate Norge hvis ikke musikkbransjen snart får hjelp.

Stephen Ackles vurderer å flytte fra Norge om ikke politikerne snart gjør noe

Publisert Sist oppdatert

– Voksne folk får hele livsverket sitt ødelagt.

Det sier den norsk-amerikanske artisten, musikeren og skuespilleren Stephen Ackles til Akershus Amtstidende. Han sikter til at gjentatte nedstengninger i forbindelse med koronapandemien nesten har tatt livet av musikkbransjen.

I 2020 sank inntektene i musikkbransjen med 1,8 milliarder kroner sammenlignet med året før.

I 2019 var inntektene 5,3 milliarder kroner. Første år med pandemi gikk de ned til 3,5 milliarder kroner.

Det viser «Kunst i tall», Kulturrådets årlige statistikk for omsetning av musikk, scenekunst, litteratur og visuell kunst i Norge.

Vurderer å flytte

Nå vurderer Ackles å forlate Norge om politikerne ikke snart kommer med bedre støtteordninger for musikkbransjen.

I august ble han ansatt i et foretak. Planen var at han senere skulle ta over selskapet. Men det satte pandemien en effektiv stopper for. Som selvstendig næringsdrivende har det vært lite å hente ut hos NAV, forteller han.

– Voksne folk får hele livsverket sitt ødelagt. Det handler ikke om sutring, det handler om livskvalitet, slår han fast overfor Amta.

Men understreker at situasjonen hans ikke er unik, og at det er veldig mange i hans situasjon som ikke har en familie og havner i en slik situasjon.

Oppfordring til bransjen

Nå kommer han med en oppfordring til bransjen.

– Politikere har alltid brukt musikere for å fremme sin sak. Jeg oppfordrer derfor alle musikere i hele landet til aldri la seg bruke av et politisk parti som underholdning før vi får en avtale som kan beskytte oss i en stygg pandemi, uttaler artisten.

Powered by Labrador CMS